HOME ARCHITECTUUR ONDERZOEK ONDERWIJS LINKS CONTACT SITEMAP HUMANARC?
 
Untitled Document
JOHAN
VERLEYE
HUMAN
SCIENCES
ARCHITECTURE
& DESIGN
ANNETTE
KUHK
 
VIRTUAL OFFICE

     

PORTFOLIO

WONINGEN

APPARTEMENTEN

KANTOREN

WINKELS

STANDENBOUW

ANDERE

   

                 
           
   
De Johan Verleye architectenvennootschap is opgericht in 1997. De zaakvoerder is reeds sinds 1979 ingeschreven bij de Orde van Architecten. Johan Verleye werkte vóór 1997 onder meer bij het Atelier Werner de Bondt in Antwerpen en bij Groep Planning in Brugge en Brussel. Het bureau is gehuisvest in een 3- verdiepingen tellend kantoorgebouw als onderdeel van een cluster van architectenbureau’s en ICT ontwikkelaars. Er zijn nagenoeg continu jonge architecten, ingenieurarchitecten en interieurarchitecten die hier opgeleid worden. In 2004 is Frank Vanlombeeck (assistent-architect) permanent in dienst genomen bij de vennootschap.

Eigen opdrachten in ontwerp en uitvoering van het bureau omvatten renovatie en nieuwbouw van woningen en appartementen, kantoren en winkels. Ook de ontwikkeling van beursstanden behoort tot de expertise van dit bureau. Zo zijn onder meer een reeks standen ontworpen voor Alcatel voor beurzen in Gent, Brussel, Londen en Moskou.

Een overzicht, foto’s en voorbeeldprojecten zijn voorgesteld in de portfolio. De projecten zijn voornamelijk gesitueerd in de Provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor specifieke studies stabiliteit, technieken en tuinarchitectuur wordt gewerkt met gespecialiseerde bureau’s in een samenwerkingsverband of in onderaanneming. Zo kan aan een diversiteit van klanten een brede waaier van oplossingen aangeboden worden voor gebouw, interieur en omgeving.

Met een recentelijk uitgebreid team werd een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Voor specifieke presentaties en 3D voorstellingen wordt samengewerkt met architect en graficus Maarten Happaerts te Milaan. In het kader van onderzoeksprojecten en voor ICT-ondersteuning wordt samengewerkt met D-Studio.

Sinds 1997 is Johan Verleye tevens actief medewerker bij DAE bvba te Mechelen. DAE staat voor Designers Architects Engineers. Het bureau legt zich vooral toe op de ontwikkeling van hotels, banken, huisvesting, specifieke vragen uit de medische sector en kantoren. Sinds 2003 is Johan Verleye eveneens vennoot van DAE.

 
     
   
           
                 

 

Untitled Document
 
humanarc.be - © 2007